Tällberg Halvmarathon

Hej!

Igår gjorde jag och Malin något vi inte brukar göra. Vi sprang nämligen Tällberg Halvmara 21,1km. Vi har aldrig sprungit en så lång löptävling och asfalt är ett underlag jag alltid undviker när jag tränar. Har länge funderat på att springa Lidingöloppet 30 km och iår har jag tänkt att det är dags att ta sig an loppet. Så Tällberg Halvmara passade bra in för att få träna på att tävla lite längre distans.

Banprofil Tällberg Halvmaraton

Loppet började bra för min del och kom loss med tre andra killar direkt från start. Hängde med i drygt 2 km innan jag började inse att jag ska klara de sista 19 kilometrarna också och släppte de tre.. 😉 Mellan 2 och 5 km var det en rejäl stigning där jag kände mig stark. Rullade sedan på bra fram till cirka 11 km in i loppet. Öppnade första milen på 38 min och där plockades de flesta höjdmetrarna på loppet. Efter det fick jag slita rejält. Fick ont i ben och vader och de sista 3 km var ingen höjdare. Började tänka på att hur ska jag orka 9 km till på Lidingöloppet, var ju helt död i benen.. Asfalts ovanan kom ikapp och med 400 m kvar blev jag omsprungen och gick i mål som femma på tiden 1:23:19h . Helt okej lopp och viktigt att få med sig till Lidingöloppet. Har rejäl träningsvärk i benen idag, inte så konstigt efter gårdagens urladdning.

Data från loppet:

  • Längd: 21,1 km (21097,5)
  • Medelpuls: 177 ( Maxpuls 191)
  • 275 höjdmeter
  • Tid: 1:23:19 h

Malin här, tänkte skriva några rader om mitt lopp. Det var ett tag sedan jag skrev här på bloggen men just nu är det annat som tar tid. Får skriva lite då och då framöver 🙂

Vi startade uppladdningen på bästa sätt hos vännerna Malin och Andreas med brunch, mums! Svårt att veta hur man ska äta när en start går 14:10, men jag tror jag lyckades rätt bra då jag inte blev hungrig under hela loppet. Innan loppet hade jag inga förväntningar alls, svårt att lägga upp en plan då det är så långt och kuperat. Har i år endast sprungit lopp på 5 km. När väl starten gick kom jag in i loppet med en bra känsla då det var lätt utför de första 2 km, en bra uppvärmning. Sen började första stigningen och jag drog ner på tempot rejält då jag verkligen ville gå i mål och visste att fler stigningar skulle komma. Väl uppe på första toppen var det skönt att springa utför igen, uppför nästa topp kände jag att löpningen var kontrollerad och jag njöt av utsikten på väg ner för andra toppen. Sen efter 12-13 km kom min dipp och jag fick även frossa (drack på varje vattenstation, men värmen tog ut sin rätt), kände inte riktigt att jag fick respons från benen, känslan var att jag sprang i det tempo som i början av loppet, men klockan visade annat….. Det var en riktigt seg uppförs löpning på omkring 3 km när jag fick min dipp. Vid 16-17 km var jag väldigt trött och här var det dags att jobba med det mentala! Peppande ord cirkulerade i huvudet, benen gjorde ont och farten gick inte att öka. Blev omsprungen av en hel del de sista 4 km. Men till slut såg jag mål och då kom leendet, jag skulle klara det. Gick i mål som sjunde tjej på tiden 1:45:11 h. Min debut på en halvmara och jag är nöjd 🙂

Idag är jag rätt sliten och trött i kroppen. Konstant hungrig, haha! Vaderna mår som de förtjänar efter så mycket asfaltslöpning.

Så, några rader om min debut på en halvmarathon, och jag ser framemot att bli en snabbare löpare. Kan de gå? Hoppas kroppen och knoppen vill detsamma så är planen den iallafall, men det verkar ta tid.

Några bilder från dagen:

Brunch hos Andreas och Malin innan😋[[[[

Taggat gäng innan start, Malin, Micke, Malin och Andreas 😊
Starten, Malin i Rosa 😎
Starten, Krång tåget i vitt 😎
Pigga i mål😂
Tog självklart ett bad efter loppet 🙂

Ha det gott/ Micke och Malin 🙂