Västgötaloppet Kort Motion 22km

Hej!

Igår åkte vi ner till Ulricehamn, skönt att få vila huvudet från allt plugg. Det är en tuff period i skolan just nu, träningen och även bloggen blir lidande. Men kan vara bra att få tänka på annat än aktionspotentialer, receptorer, talamus, hypofysen, renes, matspjälkningen, pancreas, glukos, triglycerider, aminosyror, osteoblaster, osteoklaster…..osv 🙈 Eftersom Micke skulle köra på söndag (imorgon) och tänkte åka ner på fredagen så passade det utmärkt för mig att köra idag.

Sen tycker jag att 22 km är en mer lagom distans för mig. Att åka 42 km känner jag att det behövs mer träning för att känna känslan av att det fortfarande är kul att åka skidor. När jag hämtade ut min nummerlapp hade jag turen att jag hade vunnit utlottningspris som jag skulle få hämta efter målgång. En Salomon Adv Skin 3, man tackar 🙂

Efter jag testat fästet på skidorna ropar speakern ut att de hittat en nummerlapp och den tillhör Malin Larsson IFK Mora?!?!?! Så går det när man låter Micke ta hand om den 😂 Tänk paniken om jag hade stått innan start och nummerlappen saknades….

Idag fick jag för första gången stå i första startfältet. Jag fick en bra start, och jag en tjej från IK Stern drog iväg, vi fick lucka direkt. Vi hängde ihop de första 9 km innan hon körde ifrån uppför i backarna. Jag kände mig stark i stakningen, men i diagonalen är jag inte lika vass 😉 Känns ibland som om jag stannar upp farten när jag börjar diagonala?! Man kanske ska göra som Micke och bara staka, det verkar ju gå fortast 😉 hehe, men lite mer träning för mig så blir det nog bättre.

Glad att jag orkade hålla ihop loppet och krigade på hela vägen till mål. Gick i mål som tvåa och hade bara dryga minuten upp till tjejen som var snabbast. Det var kul att Micke stod längs spåret och langade till mig 🙂 Hejade och peppade, blev riktigt taggad! Sen hade han gjort ett grymt bra jobb med skidorna, king glid! ❤️

Det var totalt 90 startande i klassen motion, varav 69 tjejer. Så jag är nöjd över känslan jag hade i loppet idag. Nu ser jag framemot tjejvasan om två helger. Vore kul att känna känslan av att man kan ta ut sig och ändå fortsätta kriga på. Gränsen förskjuts varje gång jag kör ett lopp med nummerlapp och det är kul!

Imorgon är det dags för Micke att tävla. Heja Heja!

Bilder från dagen som Micke och Linus Larsson tagit:

Ha en fin fin lördagskväll//Malin