Västgötaloppet 2019

Hej! 🙂

I helgen var vi till Ulricehamn och tävlade. Malin körde 22 km på lördagen och jag 42 km på söndagen. Var riktigt rusk väder i Ulricehamn med 3-4 plusgrader och regn. Malin gjorde ett fint lopp på lördagen och var snabbast tjej, starkt.

Malin stakandes 💪🏻

Stor diagonal och Mamma Ulla redo för langning

Malin, Linus och jag njuter i regnet😎

På söndagen var det min tur att tävla. Västgötaloppet 42 km på en varv bana på 8,3 km. Fick en bra start och var med långt fram på det första varvet. In till varvning blev det en tempohöjning då det var spurtpris. Peo Svan fortsatte att köra på efter spurtpriset och vi blev snabbt en kvartet som gick ifrån där även Linus Larsson och Dan Moberg var med. Vi drygade ut mot åkarna bakom och jag kände mig pigg. På slutet av andra varvet började jag nästan få lucka mot övriga. På slutet av tredje varvet fick jag börja slita när Linus började trycka på. Kände att skidorna började suga då regnet tilltog och jag och Dan fick släppa Linus och Peo. Krigade på med Dan i ett varv innan energin i kroppen började ta slut och jag tvingades släppa. Gick snabbt från att känna mig pigg till att tvingas släppa, konstigt🤔 Sen blev det riktiga jobbiga 12 km till mål. Passerade varvning ut på sista varvet 1:30 efter täten. På sista 8,3 km tappade jag 3 minuter. Var nog bland det värsta jag gjort i ett skidspår och var helt slut. Tyvärr tappade jag två placeringar och gick i mål som 6:a. Hade inte en chans att gå med när jag blev passerad. Riktigt starkt av Linus som tog hem tävlingen och imponerade. Körde på ett par Madshus Redline med TS Gul Slip, hade nog lite för fin rill på skidorna. Skidorna gick bra de första varven, lite sämre på slutet när det blev mjukare och blötare.

Jag, Dan, Peo och Linus.

Jag har det väldigt jobbigt med tekniken när det blir så mjukt och löst. Måste kunna anpassa min teknik bättre i olika fören. Ska inte behöva ta slut som jag gjorde i söndags. Lite vila så är jag tillbaka till nästa helg. Har några detaljer som jag tror kan göra min åkning bättre till kommande tävlingar.

Nästa helg väntar sista långloppet innan Vasaloppet. Då ska den sista deltävlingen i Skistart.com SKI Challenge (långloppscupen) avgörs där jag just nu ligger tvåa. Bessemerloppet 52 km i Högbo väntar på söndag. Blir första gången jag kör detta lopp och det ska bli bra med ett längre lopp inför Vasan. Tråkigt att jag inte fått till det på de två senaste tävlingarna. Dags för en vändning nu och visa vad jag kan. Skärpning nu Krång!!!

Ha det bra//Micke