Utvärdering av träningsåret 2017-2018

Hej! 🙂

Många har frågat varför det har varit så tyst på hemsidan på slutet. Det enkla svaret är att det har varit fullt upp med annat. Jag och Malin håller just nu på att renovera köket så den mesta lediga tiden har gått till att fixa så allt blir klart tills köket kommer. Sen har jag behövt ladda batterierna inför det nya träningsåret. Efter mitt bedrövliga Vasalopp tog min energi helt slut, blev inte alls det slut på säsongen som jag hoppats. Vet vad som gick snett på slutet av säsongen och vad jag behöver göra för att hålla formen in i Mars månad.

Tänkte berätta kort lite siffror från förra årets träningsdagbok innan vi vänder blad och går in i säsongen 18/19.

Totalt landade träningsmängden på cirka 800 timmar.

  • 85% A1/A2 ( lågintensivt arbete)
  • 4% A3- ( tröskel)
  • 6% A3
  • 2% A3 +
  • 3 % Styrka

Helt klart min bästa träningssäsong där jag har tagit kliv i allt. Kapaciteten har och hårdheten av ännu ett år av stakning börjar ge effekt.

Planen är att köra vidare på ett liknade träningsupplägg som ifjol. Jag är min egen coach och tar lite influenser av andra duktiga skidåkare och tränare. Efter ett antal år med träning börjar man förstå vad som behövs göras och vilket arbete som krävs för att prestera. Kontinuitet och bra träningspass är nyckeln. Det svåra är att pricka formen på rätt dag. I vintras hade jag min bästa form i början av Februari där jag gjorde flera bra lopp. Kan jag lyckas höja min lägsta- och högstanivå lite till så kommer det att gå riktigt fort nästa vinter.

Lite bilder från förra årets träningssäsong:

Siktar på ett minst lika bra tränigsår i år. Har successivt ökat träningen de första tre veckorna av årets träningssäsong. I slutet av nästa vecka (v.20) har vi årets första läger med klubben och därmed säsongen första ”mängdvecka”.

Liten kort lägesrapport, jag kommer försöka få till minst ett inlägg i veckan så ni behöver inte vara oroliga 😉

Ha det gott / Micke