Harsa Ski Marathon 2019

Foto: Harsa Ski Marathon

Hej! 🙂

I helgen blev det Ă€ndrade planer. Vi hade egentligen tĂ€nkt köra tĂ€vlingar i Lima som tyvĂ€rr blev instĂ€llda. IstĂ€llet Ă„kte vi till Harsa för att köra Harsa Ski Marathon. PremiĂ€r för bĂ„de mig och Malin i Harsa 🙂

Banan vi körde var ny för iÄr. TvÄ varv dÀr det ingick en röd och en blÄ slinga. Se kartan nedan:

Micke: Fick en bra start som vanligt och tog tĂ€ten direkt. Hade som plan att köra pĂ„ frĂ„n start. Allt för att trĂ€na inför kommande tĂ€vlingar och dĂ„ framförallt Vasaloppet. Blev ganska snabbt bara tvĂ„ stycken som orkade gĂ„ med mig. Fick inte sĂ„ mycket gratis dĂ„ det snöande under första varvet men valde att köra pĂ„. Var svĂ„rt att gĂ„ ifrĂ„n men lyckades gĂ„ ifrĂ„n med ett ryck i en lĂ„ng backe med 10 km kvar till mĂ„l. Skönt dĂ„ jag dragit i frĂ„nt 41 av 44 km 🙂 Var min första seger i ett lĂ„nglopp och kul att trĂ€ning ger resultat. Börjar fĂ„ en hĂ„rdhet i kroppen efter 2 sĂ€songer med stakfokus. Extra kul blev det nĂ€r Malin gled i mĂ„l som segrare i damklassen 🙂 I helgen vĂ€ntar Wadköpingsloppet och tredje deltĂ€vlingen i lĂ„ngloppscupen. Ska bli kul att Ă„ka till Örebro igen. Gjorde ett bra lopp dĂ€r förra Ă„ret.

Malin: Ja, vart ska jag börja?!? SĂ„ glad över Mickes vinst! För mig har fokus i Ă„r legat pĂ„ skejt eftersom Nattvasan 90 vĂ€ntar och jag har respekt för de 90 km. Jag har aldrig skejtat sĂ„ mycket som jag gör nu, sĂ„ jag hinner inte med sĂ„ mĂ„nga klassiska pass. Men nĂ€r Lima skejt 50km blev instĂ€lld och jag var instĂ€lld pĂ„ att köra ett lĂ„ngpass valde jag att anmĂ€la mig till Harsa Ski Marathon. Det fanns ingen specifik startplats sĂ„ jag la skidorna bakom Micke, haha, galet vad han försvann i starten. NĂ€r starten gick sĂ„g jag kanske fyra tjejer som var framför, tĂ€nkte inte mer pĂ„ det. Men nĂ€r första backen pĂ„ den blĂ„ slingan kom Ă„kte jag förbi tvĂ„ och sen nĂ€r backen pĂ„ den röda slingan kom sĂ„g jag en till tjej framför, som jag Ă„kte jĂ€mnt med, dĂ„ hon alltid syntes till. Sen ut pĂ„ andra varvet och nĂ€r backen pĂ„ den blĂ„ slingan kom igen Ă„kte jag förbi henne med. NĂ€r jag kom ut pĂ„ den sista röda slingan stod Mickes mamma Ulla och langade och sa att Micke hade vunnit och att jag var första tjej, Ă„h vad glad jag blev att Micke hade vunnit 🙂 Det gav mig lite extra energi, tanken slog mig att det vore ju kul om vi bĂ„da vann 🙂 Kom sedan i mĂ„l som första tjej?!?! Lite chockad, har inte den pressen pĂ„ mig att prestera men kĂ€nslan att gĂ„ i mĂ„l som första tjej var kul. Var kring 38 tjejer som Ă„kte 44km. Tanken under loppet var att Ă„ka kontrollerat eftersom jag inte visste hur mycket jag skulle orka. Kroppen Ă€r nu lite sliten men kĂ€nns helt okej inför helgens Ă€ventyr med Grönklitt Nattmarathon tillsammans med Amanda 🙂 Det blev en lĂ„ng text, men jag Ă€r lite dĂ„lig pĂ„ att skriva hĂ€r. Plugget har varit vĂ€ldigt krĂ€vande och tuff en period nu men Micke hĂ„ller stĂ€llningarna hĂ€r.

Lite bilder frÄn loppet tagna av Harsa Ski Marathon:

Vi vann en varsin Ljusdal Spark 🙂 Foto: Kent Sandgren

Tack Ulla och Kent! Langa- och serviceteamet.

Ha det gott/ M&M