Dubbel 4:a Ludvika Stadslopp

Hej! 🙂

Efter förra helgens tĂ€vling i Orsa Grönklitt pĂ„ rullskidor fick jag upp motivationen rejĂ€lt. Var inte alls nöjd med min prestation i backen och det fick mig att tagga till. SĂ„ efter tĂ€vlingen har det kĂ€nts och gĂ„tt betydligt bĂ€ttre pĂ„ trĂ€ningen. Det Ă€r den kĂ€nslan jag vill ha, att jag vill framĂ„t och utvecklas. DĂ€rför har jag den hĂ€r veckan börjat med ett nytt styrkeprogram med helt nya övningar för mig. Körde programmet för första gĂ„ngen i torsdags och har haft brutal trĂ€ningsvĂ€rk som hĂ„ller i sig Ă€n. Försökte att köra programmet idag igen men klarade inte av hĂ€lften av övningarna dĂ„ trĂ€ningsvĂ€rken gjorde det omöjligt att genomföra. Det tar brutalt bra helt enkelt 🙂 Kommer berĂ€tta mer nĂ€sta vecka om mitt nya samarbete med styrkan.

Förövrigt har jag haft en riktig bra mĂ€ngd trĂ€ningsvecka och fĂ„tt till flera fina lĂ„ngturer med trevligt sĂ€llskap. Har bland annat kört Ă„rets först tur runt Vildmarksleden (36 km och nĂ€stan 900 höjdmeter) i BjursĂ„s och igĂ„r, lördag, var jag och Malin och tĂ€vlade i Ludvika. DĂ€r sprang vi Ludvika Stadslopp. Det var första gĂ„ngen för bĂ„de mig och Malin att springa detta lopp som var ganska kuperat för att vara ett stadslopp. Malin sprang 6km och slutade pĂ„ en imponerande 4:a plats. Hon var lite i chock nĂ€r hon kom i mĂ„l och var bara 1 sek frĂ„n 3:a platsen. Hon viste inte att hon lĂ„g sĂ„ lĂ„ngt fram, hade kanske pressat sig liiite till och kapat 3:de platsen. Haha…. Grymt bra och det var tvĂ„ nöjda ”löpare” som fick lĂ€mna Ludvika efter bra prestationer.

Jag sprang 10 kilometers klassen och slutade pÄ en 4:a plats. Det var min snabbaste miltid hittills dÄ jag sprang in pÄ 36:02. Hade en bra kÀnsla i kroppen och höll jÀmn och bra fart. Att gÄ under 35 minuter pÄ en lite lÀttare bana ska vara möjligt inom kort. Synd att jag missade Blodomloppet dÄ jag haft problem med baksida lÄr. Som tur har problemet nÀstan slÀppt helt efter stretch och massage.

NĂ€sta vecka blir en lite speciell vecka, ska bli spĂ€nnande. PĂ„ fredag blir det traditionsenligt löptĂ€vling i form av Orsakajten 15 km. Har sprungit detta lopp i snart tio Ă„rs tid, sjukt…. Även Malin ska springa, men tillsammans med en vĂ€n. SĂ„ det blir ett genomförande mer Ă€n tĂ€vling 🙂

Ha det gott 🙂 / Micke