Backrace och långtur på Racern

Hej!

Igår började vi dagen med att köra Backrace stakning på C2:or. Var lite smått nervös och stämning gick att ta på i bilfärden till backen 😉 Vi körde en gemensam start och inledningen av den 14 km långa backen kändes kontrollerad. Efter cirka 15 minuter fick jag och Rikard en lucka som vi sedan kunde öka ifrån de andra. Efter en stund tappade jag några sekunder mot Rikard men kände att jag hade kontroll på läget. När vi kommit halvvägs in i backen (cirka 27 minuter) gick min stavspets.. Inte nu igen och Rikards rygg försvann.. Resten av racet fick jag åka med en stav och köra diagonal och stakning med frånskjut med en stav. Tyvärr var det vänster staven som gick så kunde inte utnyttja dikes kanten. Var svårt att trycka på ordentligt och jag kom i mål på 64 minuter. Tar med mig en bra känsla iaf, men så klart så hade jag velat få pressa kroppen till hundra procent till målet 🙂

På eftermiddag sprang vi en fin topptur och plockade över 600 höjdmeter på lite över 2 timmar. Skönt att få springa ur kroppen och njuta av den vackra utsikten efter Backracet.

Idag torsdag var det dags för lägrets ända cykeltur. Tyvärr kände sig Rikard lite hängig och stannade hemma. Blev en fin runda på 5 timmar där vi plockade cirka 2000 höjdmeter. Vilka backar denna ö har att erbjuda och vi fick testa på den berömde Sa Calobra backen. Kroppen känns piggare för varje dag som går och kroppen börjar ställa in sig på värmen.

Jens kraschade rejält på cykeln på Mallorca med Team Santander. Idag gick det bättre 🙂

Dags att sova nu, imorgon väntar ett Vasapass!

Ha det gott/ Micke