66:a Vasaloppet 2019

Hej! 🙂

Ännu ett Vasalopp Ă€r nu till historien. Ett av de tuffaste loppen jag genomfört med lĂ„ng Ă„ktid i motvind och nysnö. Var osĂ€kert innan vilka skidor, valla och struktur jag skulle köra med. Hade fĂ„tt nĂ„gra nya skidor av Madshus som gick riktigt bra men vĂ„gade inte chansa pĂ„ dem dĂ„ jag inte visste hur de gick i nysnö. Gick pĂ„ ett sĂ€kert kort och körde pĂ„ mina Madshus Propulsion ”Malin” Stakskidor med TS BlĂ„ slip frĂ„n Thomas Söderberg. FĂ„tt mycket bra hjĂ€lp och tips av honom, guld vĂ€rt 🙂

Fick en bra start (tack Malin) och gjorde min bĂ€sta backe nĂ„gonsin. PĂ„ toppen av första backen lĂ„g jag runt 20 plats, skönt. Gick nĂ„gra kilometer sen förstod jag ganska fort att det skulle bli en sĂ€llskapsresa. Gick lugnt fram tills MĂ„ngsbodarna dĂ„ det började gĂ„ pĂ„ mer. Hamnade lite för lĂ„ngt bak vid Risbergs backarna och det var svĂ„rt att ta sig om dĂ„ det var bara ett spĂ„r som nĂ€stan alla Ă„kte i. Jag skulle varit mer offensiv och hĂ„llit mig lĂ€ngre fram i detta parti av loppet. Efter Evertsbergssjörna fick jag lov att börja köra pĂ„. KĂ€ndes som loppet började gĂ„ mig ur hĂ€nderna. Jagade pĂ„ helt sjĂ€lv och kom tillslut ikapp en stor klunga precis innan Evertsberg. La mig lĂ€ngst bak för att spara energi. HĂ€ngde med fram till LundbĂ€cksbackarna men dĂ€r började det spricka upp. Var inte riktigt med pĂ„ det och tappade frĂ€mre delen av den klungan. DĂ€rifrĂ„n till mĂ„l körde jag helt sjĂ€lv. Körde om flera och la mig aldrig bakom. KĂ€nde mig stark och ville bara framĂ„t. VĂ€ldigt skön kĂ€nsla att kĂ€nna sig sĂ„ stark sista 3 milen och gĂ„ i mĂ„l pĂ„ en slutlig 66:e plats. Ångrar att jag inte var mer offensiv i mitten av loppet. Men Ă€r vĂ€ldigt nöjd med min prestation och uppladdning till loppet. Det tar jag verkligen med mig 🙂

Speciell kÀnsla de sista hundra meterna mot mÄl

Snöande en del🙃

Efter tvĂ„ Ă„r dĂ€r jag gĂ„tt in i vĂ€ggen sĂ„ var det skönt att vĂ€nda den trenden och göra nĂ„got annorlunda. Stod nĂ„got vĂ€ldigt klokt i min jobbalmanacka just vecka 9: ”Definitionen av galenskap Ă€r att göra samma sak igen och igen och förvĂ€nta sig andra resultat”

Det fick mig att tĂ€nka till, jag mĂ„ste göra nĂ„got annorlunda. Fick bra hjĂ€lp av Malin att lĂ€gga en bra plan och vĂ„ga tro pĂ„ den. Blev riktigt inspirerad av Malin som körde bĂ„de stafettvasan med Team LGLs (24km) och Nattvasan 90 km pĂ„ fredagen pĂ„ ett grymt imponerande sĂ€tt. Hon var sĂ„ pigg och starkt och var knappt berörd, hon hade mer att ge. TĂ€nkte pĂ„ henne i LunbĂ€cksbackarna 57 kilometer in i loppet. Klarar hon 11,4 mil pĂ„ en dag sĂ„ ska jag klara av de sista 30 kilometerna och ge det jag har till mĂ„l. Det Ă€r precis lika jobbigt för alla runt om mig, KÖR!!!!

Tack till hela min familj; Malin, Jonas, Johanna, Erik, Mimmi, mamma, pappa, Marit, Per, Marina, Daniel, Anton och Lill Erik för grym langaservice under loppet. Utan er hade jag varit helt energitom och inte lika fokuserad som jag blev nÀr jag hörde er heja fram mig. Tack Àven till IFK Mora SK (framförallt HÄkan, pappa och Ekan) för vallahjÀlp och service lÀngst spÄret.

Erik, Mimmi, jag , Malin och Jonas efter Stafettvasan 😊

Nu siktar vi framĂ„t mot nya mĂ„l och utmaningar 🙂

Ha det gott/ Micke